Koronapandemien skaper problemer for mange og gjør andre skremte. Nå er det spesielt viktig å være der for hverandre på mange måter. Også rent praktisk!

Korona slår ut svært forskjellig for mange: Noen er i karantene, andre er pålagt hjemmekontor eller er hjemme med barnehage- og skolebarn. Andre igjen tilhører en risikogruppe som skal ta spesielle forhåndsregler.

- Mange er urolige og føler frykt. Det er forståelig. Andre igjen får ikke gjort så mye på grunn av pålagte krav for å hindre smitte. Det er nå vi i Disengrenda borettslag skal vise styrke for hverandre i vårt felleskap. Der hvor noen sliter, har andre mulighet til å hjelpe, sier styreleder Kjell Bjørn Vinje.

SPØR OM HJELP

Borettslagstyret ber folk som er rammet og trenger bistand om å si fra til naboer eller borettslaget dersom man trenger hjelp.

Ingenting er for stort, ingenting er for lite. Det kan være handling, apotek-tur, skysstjeneste, barnepass, hundelufting eller annet. Kanskje noe rett og slett bare trenger litt selskap.

Andre må være oppmerksom på sine naboer. Er det noe du eller dine kan gjøre for dem? Vær proaktiv – ikke vent til noe spør.

- Alt dette må selvsagt skje innenfor de retningslinjene som helsemyndighetene setter. Men bruker man sunn fornuft er det ofte godt innenfor. Er det noen gang det er viktig å engasjere seg i naboene og bofellesskapet er det nå og i tiden fremover. Det er nå vi skal vise hva som bor i oss, sier Vinje.

KONTAKT BORETTSLAGET

Beboere med spesielle behov kan melde seg rett til styret. Er du bekymret for en av dine naboer og har selv i liten grad mulighet til å følge opp, meld fra til styret – som skal forsøke å følge opp.

Styret kan kontaktes på:

  • E-post: styret@disengrenda.no (døgnet rundt!)
  • Styreleder Kjell Bjørn Vinje på telefon 95136757 (fortrinnsvis på kveldstid)
  • Vaktmester Jan Hvile på telefon 90231044 (på dagtid)

NABOHJELP-APP

Styret oppforderer beboere med behov for hjelp og beboere med kapasitet for å hjelpe om å ta i bruk Nabohjelp-appen, som du kan laste ned på din mobiltelefon.

- Her kan man på en enkel måte be om hjelp eller tilby hjelp. Dette er en flott ramme for norsk dugnadinnsats, sier styreleder Vinje.

Også på borettslagets Facebook-side kan slike henvendelser postes på en grei måte.

Styret er selvsagt klar over at ikke alle kan forholde seg til nettsider eller smarttelefoner.

- Derfor er det viktig at vi som naboer er proaktive og tar kontakt med. Det er også mulig å ta kontakt med borettslaget direkte, sier Vinje.