Endelig! Omsider er det klart for oppstart av ladeplassene i Disengrenda borettslag.
12 plasser er klar til bruk i Disenveien, Tonsenveien og Eikelundveien.

 

Disse ladestasjonene har fått installert SmartCharge fra MeshCrafts, som er vår administrasjons- og betalingsløsning. Gjennom dette systemet vil hver enkelt bruker bli automatisk fakturert for sitt forbruk.

Din bruk av administreres best gjennom SmartCharge-appen, som finnes både for iPhone og Android-telefoner. Last ned appen fra App Store eller Google Play!   

I fastprisen - som er 2 kr/kWt - er det også inkludert et moderat påslag som går til driften og vedlikeholdet av anlegget.

 

KOM I GANG

1)      Last ned SmartCharge-appen på din smart-telefon.  

2)      Etabler en bruker i appen eller på https://app.smartcharge.io 

. Velg betalingsløsning og legg inn ev. betalingskort.

3)      Send en mail til styret@disengrenda.no med informasjon om:

a) navn på bruker,

b) mailadresse som er registrert på bruker,

c) telefonnummer

d) bilnummer (flere om det skal lades flere biler på samme bruker).

Denne brukes for å bekrefte at bruker er beboer og skal ha tilgang til ladestasjonene. Listen blir også lagt ut på Disengrenda.no for å muliggjøre «kompislading» og samarbeid.

4)      Når styret har bekreftet bruker (fra mailen) oversendes denne umiddelbart til SmartCharge for aktivisering. Dette bør gå raskt, maksimalt et døgn.

5)      Ønsker du å bruke RFID-brikke kan Elbilforeningens brikke eller andre RFID-kort legges inn på din profil for å bruke til å starte/stoppe ladning. Dette gjøres ved hjelp av appen ved selve ladestasjonen.

6)      Om det er brukere som ikke kan bruke telefon-app eller egen RFID-brikke, kan disse ta kontakt med vaktmester.

7)      Hver ladeøkt på din bruker loggføres i SmartCharge-appen og på nettsiden, som gjør at du kan følge med på løpende forbruk og fakturering.

Når betalingsmåte er valgt i SmartCharge-appen eller på nettsiden trekkes det automatisk månedlig fra det registrerte betalingskortet. Ønsker man månedlig faktura pr. e-post, ta kontakt med support@meshcrafts.com. Kostnadene er 3 kr. pr. måned for kort og 79 kr. i fakturagebyr pr. månedlig faktura på e-post.

Beboere i Disen borettslag vil ha bruksrett på ladeplassene i Disenveien. På samme måte vil beboere i Disengrenda borettslag ha bruksrett til Disens fire plasser ved Disenveien 39. Mer info om dette kommer snart, men trolig vil man kunne samme bruker, app og brikke på begge anleggene.

 

EGNE PARKERINGSREGLER

Disengrenda borettslag har egne parkeringsregler for disse 12 lade-plassene. Disse kan bli justert fortløpende basert på erfaring. Vennligst sett deg grundig inn i reglene, slik at ladeanleggene kan bli maksimalt brukt til felles nytte og glede. Oppdaterte parkeringsregler ligger til enhver tid på www.disengrenda.no.

  • Parkering på ladeplassene gjelder kun for Disengrenda borettslags beboere.
  • Brukere fra Disen borettslag har tilgang til plassene i Disenveien i henhold til avtale mellom styrene i de to borettslagene. Dette innebærer at brukere i Disengrenda borettslag har bruksrett til Disens plasser ved Disenveien 39.
  • Utlån til andre er ikke tillatt.
  • Parkering på ladeplassene gjelder kun for elbiler og ladbar hybrid under lading.
  • Parkering er mulig inntil 16 timer sammenhengende. Bilens «klokkeskive» skal benyttes.
  • For å få tilgang må avtale registreres med styret. Oversikt over brukere – med bilnummer og telefonnummer – vil ligge på borettslagets nettside.
  • Regelverket og praksis skal muliggjøre en best mulig utnyttelse av plassene. Brukerne forplikter seg til å ta hensyn til andre slik at flest mulig får tilgang.
  • Gjentatte brudd på reglementet kan føre til opphevelse av kundeforholdet og dermed tilgang til ladeplassene.
  • Biler som bryter reglementet kan bli fjernet på eiers bekostning.