VIKTIG MELDING                           Disen, 03. februar 2015

 

Kjære beboer,

 

AVVIKSRAPPORT FRA OSLO BRANN OG REDNINGSETAT:

Før jul gjennomførte Oslo Brann- og Redningsetat tilsyn i borettslaget for å vurdere forholdene ved fyringsanlegget som har betydning for brannsikkerhet i borettslaget. Som resultat av dette ble det rapportert avvik.

 

Et av disse avvikene handler om fremkomst i fellesareal/rømningsveier i kjeller, Brann- og redningsetaten rapporterer om at det oppbevares mye søppel/møbler etc i fellesareal.  Ved eventuelle hendelser vil dette være til stort hinder for fremkomst.  Her har vi alle et felles ansvar for at dette ikke forekommer. Vi må tenke på hverandres sikkerhet.

 

Vi i styret vil derfor oppfordre beboerne som oppbevarer søppel/møbler i fellesareal (rømningsveier) å fjerne dette innen 31.mars.

 

Etter 31.mars vil styret leie inn et firma for å kaste alt som står i definerte rømningsveier. Vi håper selvsagt at det er lite behov fordi vi som beboere tar ansvar for at dette fjernes.

 

Borettslaget har i tillegg klargjort følgende rutiner som er akseptable for Brann- og redningsetaten: at 

  • Stiger til tak vil fremsettes ifm fremtidige forhåndsvarslede feiinger.
  • Batterier til røykvarslere i fellesarealer vil skiftes av Borettslaget årlig.
  • Beboere tar selv ansvar for å skifte batterier til røykvarslere i egen bolig årlig. Borettslaget tar ansvar for å skifte brannslukningsapparater i boliger og fellesarealer hvert 10-ende år. Brannslukningsapparater ble sist skiftet for 2 år siden.

 

Igjen setter vi stor pris på at hver enkelt beboer tar ansvar for at brannsikkerheten blir optimal da dette er i felles interesse for oss alleJ

Mvh

Styret