Styret i Disengrenda borettslaget er gjort kjent med at det er store variasjoner i hva den enkelte husstand betaler i eiendomsskatt. Hvis noen mener at de betaler for mye eller for lite, kan dere sende en endringsmelding om dette i Altinn, skjema nr. RF-1366 Endringsmelding for formues- og inntektsskatt 2017.

Skjemaet finnes også her

 

Grunnlaget vi har fått viser en variasjon på eiendomsskatten i borettslaget fra 0 til mer enn 10.000 kroner per år. De fleste ligger på 6-7.000 kroner per år.

Ut fra det vi kan se, er det ikke konsistens mellom boareal/ p-areal, antatt boligverdi og hva de ulike beboerne betaler i eiendomsskatt. Det kan derfor være grunn til å se nærmere på hva man betaler, og eventuelt snakke med naboer om hva de betaler.

Her kan dere lese mer om eiendomsskatten og hvordan den beregnes.

 

Eiendomsskattekontoret har formidlet til styret at det er viktig å sjekke at riktig p-areal er oppgitt (primære rom, tidligere kalt boareal). Men beregnet eiendomsskatt for de ulike enhetene i borettslaget samsvarer ikke nødvendigvis med oppgitt p-areal. Det er for eksempel store variasjoner i beregnet skatt på leiligheter med likt areal i samme rekke.
Se nærmere forklaring på hvordan du måler p-areal her.

 

Også boligens verdi har innvirkning på beregnet eiendomsskatt. Skatteetaten beregner boligens verdi ut fra siste salg i området, blant annet basert på SSBs statistikk. Det kan likevel være store variasjoner på beregnet bruttoverdi på nesten identiske boliger i borettslaget. Se post 4.3.2 i skattemeldingen.

Styret har dessverre ikke kapasitet til å hjelpe enkeltbeboere med å sende inn endringsmelding. Vi anbefaler å bruke lenkene over eller ta direkte kontakt med Eiendomsskattekontoret, tlf. 2180 2180.

 

Ellers skal allle beboere nå ha fått tilbakebetalt eiendomsskatt for 2016 og 2017 via USBL (hele det innbetalte beløpet for 2016 og 1/3 av 2017-beløpet).
Se mer informasjon om tilbakebetalingen her.